Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 10,00

Aantal op voorraad:  1

Callisto

Art. Nr. 8359

Omschrijving:
Callisto is een Blokus-variant waarbij de tegels met zijden i.p.v. hoeken tegen elkaar geplaatst worden. De spelers vertrekken daarbij steeds vanuit 2 (of 3) startvelden.
Wie houdt de minste vierkantjes over?

Uitgebreide beschrijving:
Callisto is een legspel waarbij tactisch en strategisch wordt nagedacht. Naargelang je speelt met 2, 3 of 4 spelers wordt het spelbord klaargelegd.

Het spel lijkt op Blokus, alleen worden hier niet de hoekpunten van een zelfde kleur tegen elkaar gelegd, maar wel de zijden.

Elke speler bezit 3 pilaren waarvan er twee bij de start van het spel op het bord worden geplaatst. Daarna leggen spelers elk om beurten de speelstukken aan. Dit doen ze ofwel tegen een pilaar ofwel tegen een zijde van een speelstuk in dezelfde kleur.

Het doel is om zoveel mogelijk stukken op het spelbord te plaatsen. Tijdens het spel kan ook een derde pilaar op het spelbord geplaatst worden. Zo kan het spel een totaal andere wending krijgen. Het is namelijk niet alleen de bedoeling om al je eigen speelstukken kwijt te raken, maar ook om de plannen van de tegenspelers te dwarsbomen.

Per ronde worden de strafpunten van de spelers opgeteld. Dit doen ze door de stippen op de overgebleven speelstukken te tellen.

Er worden genoeg ronden gespeeld, zodat elke speler een ronde kan starten. Daarna worden alle strafpunten bij elkaar geteld. Wie de minste strafpunen heeft, is de winnaar van het spel.

De verschillen met Blokus zijn duidelijk: je kunt je speelstukken plaatsen vanaf twee verschillende posities op het speelbord en tijdens het spel kan je nog een derde startpositie kiezen. In Blokus bepaalt je eerst geplaatste tegel je startpositie. Daarnaast worden speelstukken zijde aan zijde gelegd en niet hoek aan hoek, zodat het leggen wat compacter gebeurt en je je tegenstander beter kan hinderen.

Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Inhoud:
- 72 speelstukken
- 12 pilaren
- spelbord
- 3 achtergronden (voor 2, 3 of 4 spelers)
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.
Van het deksel is 1 hoek geplakt.Callisto - 1
Callisto - 2
Callisto - 3