Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 5,00

Aantal op voorraad:  1

Kakkerlakken poker

Art. Nr. 7391

Omschrijving:
Kruipende, krioelende beesten. Bluf en zorg dat je ze kwijt raakt, anders ben je er aan!

64 prachtig geillustreerde kaarten tonen 8 verschillende dieren in 8 verschillende kleuren. De keuze van dieren brengt je meteen in de stemming: vleermuizen, vliegen, kakkerlakken, padden, ratten, schorpioenen, spinnen en wandluizen.

Het doel van het spel is eenvoudig en toch vreemd: zorg dat een andere speler als eerste vier gelijke dierenkaarten (een kwartet) voor zich op tafel heeft liggen. Deze speler verliest en alle andere winnen.

De volledige stapel wordt aan de spelers verdekt verdeeld en iedereen bekijkt zorgvuldig zijn handkaarten. Een startspeler wordt bepaald. Hij kiest een willekeurige handkaart, plaatst die verdekt op tafel en schuift die naar een medespeler naar keuze toe met de melding wat er op de kaart zou staan. Deze speler heeft nu twee mogelijkheden: ofwel accepteert hij de kaart ofwel schuift hij de kaart op zijn beurt door naar een medespeler die in deze ronde nog niet in het spel betrokken was.

Als hij de kaart accepteert, moet hij voordat hij de kaart bekijkt wel nog zeggen of wat de eerste speler gezegd heeft juist of verkeerd is. Blijkt dat wat op de kaart staat effectief goed ingeschat wordt, dan moet de startspeler de kaart zelf open voor zich op tafel plaatsen. In het ander geval moet de speler die de kaart accepteerde de kaart open voor zich op tafel plaatsen. Deze speler moet in de volgende ronde als eerste weer een kaart toeschuiven naar een medespeler die deze kan accepteren of verder doorschuiven.

Ondanks dat de doos misschien anders doet vermoeden, is dit gewoon een nederlands spel met nederlandse spelregels.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Spelduur: ca. 15 - 45 minuten

Spel is compleet en in zeer goede staat.Kakkerlakken poker  - 1
Kakkerlakken poker  - 2
Kakkerlakken poker  - 3