Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 15,00

Aantal op voorraad:  1

Schotten-totten - PS games (nieuw)

Art. Nr. 7325

Omschrijving:
Tussen twee naburige dorpen in Schotland wordt in een groene schapenweide de grens gescheiden door grensstenen. In de winter is alles bedekt met sneeuw, maar als de dooi in het voorjaar zijn intrede doet, blijken de stenen niet meer op hun oorspronkelijke plaats te staan.

Om te voorkomen dat jouw dorp te veel grond verliest is het belangrijk de juiste Schotten in te zetten om stenen te claimen. Lukt het jou om als eerste drie, naast elkaar liggende grensstenen of vijf willekeurige grensstenen te claimen?

De inwoners zijn gewapend met stokken, doedelzakken en knuppels en staan klaar de strijd om de grensstenen in te gaan.
Er zijn in totaal negen grensstenen. Je wint het spel als je ofwel als eerste drie grensstenen naast elkaar hebt geclaimd, of als je vijf verschillende stenen hebt weten te bemachtigen.

Er zijn zes verschillende kleuren Schotten, elk genummerd van 1 t/m 9. In totaal heb je dus 54 kaarten. Per grenssteen mag je drie Schotten aanleggen. Dit trio vormt een bepaalde waarde. De sterkste waarde die je kunt vormen is een geordende Clan (bijvoorbeeld twee, drie, vier) van dezelfde kleur. Dit rijtje wint het van een Schotten Totten Team (bijvoorbeeld drie maal een acht).
Maar onderschat je tegenstander niet: als jij met veel moeite drie achten bij elkaar hebt gespaard, kan je zo maar worden afgetroefd door een rijtje van drie negens. De vraag is dan ook: welke Schot gaat met wie samen en tegen wie?

Aantal spelers: 2

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Spelduur: ca. 20 minuten

Inhoud:
- 54 kaarten in 6 kleuren
- 9 grenssteen kaarten
- 10 tactiek kaarten
- spelregels

Spel is nieuw, kaarten zitten nog in de plastic folie.Schotten-totten - PS games (nieuw) - 1
Schotten-totten - PS games (nieuw) - 2
Schotten-totten - PS games (nieuw) - 3