Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 5,00

Aantal op voorraad:  1

Linko

Art. Nr. 619

Omschrijving:
Een pittig familie-plaag-kaartspel.

Bij de start krijgt iedereen 13 kaarten in de hand. Er zitten 8 reeksen van 1-13 en 5 jokers in het spel.
Doel is om als eerste al je handkaarten uitte spelen.

Wie aan de beurt komt, moet ofwel 1 willekeurige kaart open op tafel leggen of meerdere kaarten met dezelfde waarde (b.v. 5 keer een "6"). Vanaf de tweede speler moet je nu je uitgespeelde set kaarten vergelijken met de bovenste stapel gespeelde kaarten van elke medespeler. Als je evenveel kaarten met hogere waarde kon spelen, dan mag je als aanvaller kiezen of je die kaarten van je tegenstander(s) pakt (in je hand neemt) of dat je die kaarten toch niet zelf moet hebben.

In het eerste geval moet die tegenstander evenveel nieuwe kaarten in zijn hand nemen. Hij kan kiezen tussen 6 openliggende kaarten in het midden van de tafel of de bovenste kaart(en) van de trekstapel. In het tweede geval mag het slachtoffer kiezen of hij die kaarten terug in zijn hand neemt of die kaarten aflegt en evenveel verse kaarten aan zijn hand toevoegt.

Zo gaat het steeds maar verder totdat een speler zijn laatste handkaart op tafel legt. Het spel is dan meteen gedaan. Het spel kan ook eindigen als er geen enkele kaart meer beschikbaar is in het midden van de tafel om handen aan te vullen. Elke speler berekent nu zijn score: elke uitgespeelde kaart telt voor +1p en elke overblijvende handkaart telt voor -1p. Wie de hoogste score heeft, wint de partij.

Uiteraard kan je beslissen om meerdere ronden te spelen alvorens een winnaar te krijgen.

Leuke kaarten
Eenvoudige spelregels
Schitterend stroomschema om het belangrijkste samen te vatten
Korte speelduur
Ideaal gezinskaartspel

Aantal spelers: 2 - 5

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Inhoud:
- 104 getallenkaarten
- 5 joker kaarten
- 1 lynx kaart
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Linko - 1
Linko - 2
Linko - 3