Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 5,00

Aantal op voorraad:  1

Enuk - Queen Games Kids

Art. Nr. 549

Omschrijving:
Enuk is een kleine eskimo die mee op avontuur gaat, helpt bouwen aan een nieuwe iglo en kennis maakt met ijsberen, zeerobben, zalm en haringen.

Alle spelers proberen zoveel mogelijk tegels te verzamelen. Maar dat is vanzelfsprekend niet zo eenvoudig.

Het speelbord bevat een zone waar 9 iglotegels kunnen gebouwd worden, 9 zonnevelden en een schema om te helpen onthouden welke dieren voor welke dieren op de vlucht slaan. Alle 74 tegels worden verdekt over de tafel verspreid. De zonnesteen start op het meest linker zonneveld en elke speler ontvangt een setje eskimo?s in zijn kleur.

Wie aan de beurt komt draait een verdekte tegel naar keuze om. Je mag blijven tegels omdraaien totdat je ofwel vrijwillig stopt ofwel een iglotegel omdraait ofwel als er dieren vluchten.

Als je een iglotegel omdraait, leg je die op een van de negen iglovelden en plaats je er een eigen eskimo op. De overige openliggende tegels die je hebt omgedraaid mag je voor je neerleggen.

Als je dieren omdraait moet je oppassen. Als je een tweede dierentegel omdraait kan het gebeuren dat er dieren op de vlucht slaan en dan eindigt je beurt meteen. Haringen vluchten voor zalmen, zalmen vluchten voor zeerobben, zeerobben vluchten voor ijsberen en ijsberen vluchten voor tegels met een rendier met een eskimo (deze volgorde staat voor jonge spelers op het speelbord gedrukt). De gevluchte dierentegels worden terug omgedraaid en de speler aan beurt mag enkel de andere openliggende tegels pakken.

Als je een rendiertegel omdraait dan moet je de zonnesteen ??n veld naar rechts verschuiven. Zodra de zonnesteen op het laatste (negende) zonneveld staat, start de tweede fase van het spel.

Nu proberen de spelers extra dierentegels te verzamelen. Op tafel liggen immers nog heel wat verdekte tegels. Om beurt neemt iedereen een geplaatste eskimo van de iglo weg en legt het iglotegeltje bij zijn voorraad tegels. Nu krijg je de kans om een dierentegel van een bepaalde soort te benoemen en dan nog het liefst van een soort waarvan je weet waar die tegel op tafel ligt. Je wil b.v. een ijsbeer omdraaien. Je draait een verdekte tegel om. Als dit effectief een ijsbeer is, mag je die behouden en meteen nog een dier noemen en omdraaien. Als je omgedraaide tegel echter geen ijsbeer is, dan blijft deze open liggen op tafel en komt de volgende speler aan de beurt. Elke speler die nog een eskimo op de iglo bezit, kan blijven tegels verzamelen.

Het spel eindigt zodra alle eskimo?s van het speelbord verdwenen zijn of als alle dierentegels omgedraaid zijn. Wie nu de meeste tegels kon verzamelen, wint het spel.

Tijdens de eerste fase waagt elke speler dus zijn kans en moet inschatten hoe groot het risico wordt om vluchtende dierentegels om te draaien. Als je geluk hebt, mag je een van je vier eskimo?s plaatsen op de iglo zodat die tijdens de tweede fase, met behulp van goed geheugenwerk, extra dierentegels kan verzamelen. Beide fases bekoren. Draai ik verder om of stop ik nu reeds? Kan ik goed onthouden waar welke dierenkaarten liggen? Deze geheugenfactor is in beide fases belangrijk want gevluchte dieren worden tijdens fase 1 immers weer verdekt gedraaid.

Aantal spelers: 2 - 5

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Inhoud:
- speelbord
- 56 dier tegels
- 20 eskimos
- 1 zon steen
- 9 rendier tegels
- 9 iglo tegels
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Enuk - Queen Games Kids - 1
Enuk - Queen Games Kids - 2
Enuk - Queen Games Kids - 3