Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 5,00

Aantal op voorraad:  1

Halli Galli Extreme

Art. Nr. 5440

Omschrijving:
Deze variant van Halli Galli gaat een stapje verder. Op veel kaarten komt nog steeds fruit voor, maar ofwel staat er 1 stuk fruit op getekend (limoen, banaan, pruim of aardbei) ofwel komen er drie verschillende op voor. Daarnaast tonen sommige kaarten een olifant, een aap of een varken.

Alle kaarten worden gemengd, iedere speler krijgt een verdekt liggende stapel voor zich en de bel wordt centraal geplaatst.

Bij zijn beurt draait elke speler een verdekte kaart open op een eigen open stapel. Zodra twee precies identieke kaarten openliggen, moet iedereen zo vlug mogelijk op de bel slaan. Die speler krijgt alle open liggende kaarten en schuift ze onder zijn eigen stapel.

De dieren hebben een speciale betekenis. Als een varken opengedraaid wordt of reeds open lag, mag niemand reageren (zelfs al zouden er op dat ogenblik andere goede kaarten openliggen). Als een olifant zichtbaar wordt, moet er gebeld worden tenzij er op dat ogenblik ook een aardbei open ligt en als er een aap tevoorschijn komt en er ligt reeds een limoen op tafel dan mag er ook niet gereageerd worden. De kleuren ondersteunen deze speciale gevallen: de achtergrond van de olifant is rood en de verboden aardbei is ook rood (aap - groene limoen).

Wie fout reageert moet zijn eigen aflegstapel onder de bel plaatsen. Deze stapel wordt dan gewonnen door de volgende speler die als eerste correct op de bel slaat.

Wie geen kaarten meer heeft ligt uit het spel. Als nog slechts twee speler over zijn, eindigt het spel zodra een speler goed of fout reageert. De speler die tenslotte de meeste kaarten bezit, wint het spel.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Spelduur: ca. 20 minuten

Inhoud:
- 72 speelkaarten
- bel
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Halli Galli Extreme - 1
Halli Galli Extreme - 2
Halli Galli Extreme - 3