Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 12,50

Aantal op voorraad:  1

Spel der torens

Art. Nr. 5371

Omschrijving:
Rudi Hoffmann, de bedenker van dit spel zei eens dat torens sinds jaar en dag een uiting van macht zijn. De middeleeuwse toscaanse stad San Gimignano inspireerde hem tot het maken van van dit spel.

Het karakteristieke van dit Toscaanse stadje zijn de torens, die van oorsprong niet alleen bescherming moesten bieden tegen bandieten en concurrerende adellijke families maar die ook een statussymbool van de verschillende families waren. In het Manhattan van de middeleeuwen, zoals het ook genoemd werd, stond in de 12e en 13e eeuw meer dan 72 van dit soort torens. Vandaag de dag zijn er nog 15 bewaard gebleven. Van tijd tot tijd bouwden men deze torens als teken van wereldlijke macht steeds hoger tot werd bepaald dat geen toren hoger mocht zijn dan die van het stadhuis. Daarmee kwam een einde aan het streven de hoogte in te bouwen in La Citta delle belle Torri.

Ook bij het Spel der Torens willen 4 adellijke families met hun familiewapen de hoogte in bouwen. Doel van elke adellijke is om hun eigen stenen en torens op de symboolvelden te bouwen, om daarmee zoveel mogelijk punten te verkrijgen. Wie aan het einde de meeste punten heeft is winnaar. Om dit doel te bereiken probeert elke adellijke om zijn steenkleur bovenop te leggen, want alleen dan is hij de eigenaar van de toren en kan deze door niemand anders meer afgepakt worden.
Net zoals in het middeleeuwse San Gimignano is het ook in dit spel de bedoeling dat de torens niet te hoog worden. In Spel der Torens mag een toren maximaal 5 stenen hoog worden. Het spel is afgelopen zodra er een stadswijk met dezelfde vier symboolvelden volledig bezet is door torens van dezelfde kleur of als op de stegenvelden geen torens meer staan.

Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Spelduur: ca. 60 minuten

Inhoud:
- speelbord
- 80 houten stenen
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Spel der torens - 1
Spel der torens - 2
Spel der torens - 3