Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 17,50

Aantal op voorraad:  3

Risk Express

Art. Nr. 5352

Omschrijving:
Risk Express is de reiseditie van het populaire bordspel. Gooi de dobbelstenen om landen binnen te vallen en te veroveren! Slechts 1 generaal kan de wereld overheersen. Als de gehele wereld veroverd is, wint de speler met het grootste rijk.

Alle landkaarten worden zichtbaar op tafel gelegd. De dobbelstenen worden in het dobbelbakje klaargelegd.
Om beurten kunnen de spelers proberen een land te veroveren. Dit kan een land van het midden van de tafel zijn, maar ook een land bij een andere speler.
Als je aan de beurt bent, gooi je alle dobbelstenen. Vervolgens bepaal je welk land je gaat aanvallen. Op de landkaarten zie je verschillende rijen met symbolen. De symbolen komen overeen met de symbolen op de dobbelsteen: cavalerie, infanterie, artillerie en een generaal.
Elke beurt moet je precies 1 rij afdekken met de juiste symbolen. Met de overige dobbelstenen gooi je verder.
Als je geen rij kunt afdekken, moet je 1 dobbelsteen afleggen. Met de overige dobbelstenen gooi je verder.

Als je voordat je dobbelstenen op zijn, alle rijen hebt bezet, win je de landkaart. Als je een landkaart van een andere speler aanvalt, moet je ook de extra generaal-rij bezetten.

Per beurt kun je zo maximaal 1 landkaart veroveren.

Als je alle landkaarten van 1 kleur hebt veroverd, heb je een continent. Je draait de kaarten om, zodat ze niet meer kunnen worden veroverd door andere spelers.

Als alle landkaarten van tafel zijn veroverd, kunnen de punten worden geteld. Een continent levert meer punten op, dan de punten van de afzonderlijke landen. De speler met de meeste punten wint het spel.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Spelduur: ca. 20 minuten

Inhoud:
- Dobbelbakje
- 14 Landkaarten
- 7 speciale dobbelstenen
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Risk Express - 1
Risk Express - 2