Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 6,50

Aantal op voorraad:  1

Exago

Art. Nr. 522

Omschrijving:
Een abstract legspel met een eigenlijk heel eenvoudig idee: vier stenen van je eigen kleur op een rij vormen.

Je krijgt hiervoor zes eigen zeshoekige stenen die je op een speelbord moet leggen.
De eerste speler legt 1 van zijn stenen op het startvak. De volgende speler plaatst 1 van zijn stenen aan 1 van de reeds gelegde stenen. Zo gaat het spel verder en probeert elke speler om 4 van zijn eigen stenen op een rechte lijn te krijgen.

Als alle stenen van de spelers op het speelbord liggen en er heeft nog steeds niemand gewonnen, moeten de spelers 1 van hun stenen die al op het bord liggen, oppakken en deze meteen op een andere plaats aanleggen. Daardoor kunnen er "eilanden" ontstaan. De stenen van het kleinste eiland worden teruggeven aan de respectievelijke spelers. Het spel eindigt wanneer 1 van de spelers 4 stenen van zijn kleur op een rechte lijn heeft gelegd.

Dit spel is niet voor niets genomineerd bij de Speelgoed van het jaar verkiezing in 2004 voor de categorie +12. Bij dit spel moet je soms de verscheurende keuze maken tussen het opzetten van je eigen strategie om vier op een rij te halen en de strategie om je tegenstanders te dwarsbomen. Dit is een heel leuk spel en doet denken aan het spel Blokus.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Spelduur: 15 - 45 minuten

Inhoud:
- 1 speelbord
- 48 zeshoekige speelstukken
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Exago - 1
Exago - 2