Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 4,00

Aantal op voorraad:  1

Duo

Art. Nr. 5101

Omschrijving:
Handig kaarten afleggen, anderen blokkeren, punten binnenhalen.
Een uitdagend en geniaal simpel spel.

Het spel kent een aantal ronden. In iedere ronde proberen de spelers als eerste al hun kaarten kwijt te raken. De speler die daarin slaagt, krijgt punten. Wie als eerste het vereiste aantal punten bereikt of overschrijdt, is de winnaar.

Iedere speler krijgt zeven kaarten in de hand en moet deze zo snel mogelijk zien kwijt te raken. In het midden van de tafel ligt de afneemstapel. Aan beide kanten van deze stapel wordt een kaart neergelegd, en dat zijn de startkaarten. Om een kaart te mogen spelen moet deze tenminste met twee eigenschappen overeenkomen met de kaarten die al op tafel liggen. De meeste kaarten hebben drie eigenschappen: een kleur, een cijfer, een vorm. Dus op een blauwe twee met een rondje, past een blauw twee met vierkantje, of een groene twee met een rondje.

Er zitten ook een aantal speciale kaarten in het spel die iets makkelijker te spelen zijn en enkel afhankelijk van een eigenschap van een daarvoor gespeelde kaart. Van elke eigenschap zit een dergelijke kaart in het spel. In Turbo-Duo, de ietwat vereenvoudigde spelvariant, zit er nog een extra kaart in het spel: de Joker. Deze kaart kan op alle andere kaarten gelegd worden, net zo goed als dat alle andere kaarten weer op de Joker gelegd kunnen worden. Zo zit er ietsjes meer tempo in het spel als het met de allerjongsten wordt gespeeld.

DUO is een leuk inventief kaartspel. Voor ouderen is het een leuk tussendoortje, maar voor jongere spelers is het behoorlijk leerzaam. Zo leren ze meer over het herkennen van cijfers, kleuren en vormen. En daarnaast deze ook te combineren met elkaar. De eerste paar keer spelen zal het nog even lastig zijn, maar na vaker spelen zullen ze het spel ook beter oppikken. DUO is een geslaagd spel dat met meerdere mensen leuk te spelen, maar ook zeer geschikt is voor twee personen.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Inhoud:
- 64 kaarten met symbolen
- 12 joker kaarten
- 4 turbo joker kaarten
- spelregels

Spel is compleet en in goede staat, doosje heeft wat gebruikssporen.Duo - 1
Duo - 2
Duo - 3