Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 12,50

Aantal op voorraad:  1

Risk, wereldveroverend

Art. Nr. 4934

Omschrijving:
In deze klassieker van de bovenste plank zien weinigen in het begin hun (geheime) opdracht zitten. Alle velden van de wereldkaart worden nl. willekeurig over de spelers verdeeld. Op die velden worden daarna de beginlegers geplaatst. Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van het aantal spelers.

Wie aan de beurt komt, mag drie acties uitvoeren. Eerst is er de mogelijkheid om de eigen troepenmacht te versterken. Het aantal extra legers wordt bepaald door de grootte van het bezette gebied, de exclusieve macht over een of ander continent en/of het ingeven van een combinatie van drie RISK-kaarten. Als tweede actie kan een speler overgaan tot een of meer aanvallen. Bij elk van die aanvallen moet steeds aangegeven worden welk gebied het doelwit is, van waaruit de aanval vertrekt en met welk leger de aanval uitgevoerd wordt. Dobbelstenen bepalen uiteindelijk of de aanval al dan niet lukt en het vijandige leger verdreven wordt. Bij winst moet het veroverde gebied ook steeds conform het aanvalsbevel ingenomen worden. Enkel in dit laatste geval ontvangt de aanvaller een (uiterst belangrijke) RISK-kaart. Als derde en laatste actie mag de speler aan beurt tenslotte nog een troepenverschuiving tussen twee eigen velden doorvoeren.

Denk bij elke beurt goed na en probeer de belangen van je tegenspelers in te schatten. Onderschat niemand want een samenzwering kan snel tot stand komen! Tactiek, strategie en natuurlijk wat geluk bij het dobbelen zijn de basisingredienten van dit schitterende spel.

Het spel duurt vrij lang, zeker bij 5 of 6 spelers. Bij dit aantal bereikt het spel evenwel haar hoogtepunt. Voor wie er niet genoeg kan van krijgen en het - volgens sommigen - onevenwicht in de opdrachten wil uitschakelen, moet zich zeker eens wagen aan een van de drie uitdagende spelregels voor gevorderden.

Dit spel kan ook met twee spelers gespeeld worden. In dit geval wordt gebruik gemaakt van een derde neutraal leger.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Inhoud:
- 1 speelbord
- gebiedskaarten
- 2 jokers
- opdrachtkaarten
- 6 sets speelstukken
- 3 rode dobbelstenen
- 2 blauwe dobbelstenen
- spelregels

Spel is compleet en in goede staat; doos heeft wat gebruikssporen.Risk, wereldveroverend  - 1
Risk, wereldveroverend  - 2
Risk, wereldveroverend  - 3