Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 12,50

Aantal op voorraad:  1

De Kolonisten van Catan - Historische Scenarios I

Art. Nr. 4816

Omschrijving:
Deze uitbreidingsdoos bevat twee scenarios: Alexander de Grote en Cheops.
Deze historische scenarios zijn alleen te spelen indien men over het basisspel "De Kolonisten van Catan" beschikt.

Alexander de Grote speelt zich af in een uitgestrekt gebied tussen Macedonie en India, waar de veldheer op zijn lange veroveringstocht wordt gevolgd. De spelers zijn raadsheren, die Alexander volgen en allerlei opdrachten voor hem uitvoeren om bij hem in de gratie te komen. Er worden steden gesticht, vijanden verslagen en grondstoffen verzameld. Wie wordt de beschermeling van deze Macedonische visionair?
Cheops speelt in het Egypte van de faraos, waar de spelers de uitdaging van lange handelsroutes moeten aangaan om aan hun punten te komen. Wie de farao behaagt door de grootste bijdrage aan de bouw van zijn Grote Piramide te leveren, kan een interessante bonus in de wacht slepen.

Alexander de Grote:
De kaart toont de tocht die hij in 334 v Chr ondernam. Een spelfiguur geeft aan waar hij zich bevindt. Alle grondstofkaarten worden door elkaar vermengd en iedere speler krijgt er 5 om mee te starten. Zolang deze stapel nog niet op is, krijgt elke speler bij zijn beurt een nieuwe grondstofkaart. Waar Alexander stopt kunnen speciale acties gebeuren. Wie hier het meest aantal kaarten voor inzet (soort veiling), krijgt een speciale gebeurtenisschijf. Wie hier de meeste van bezit, ontvangt extra zegepunten. Nederzettingen kunnen gesticht worden waar Alexander passeert. Van daaruit kunnen nieuwe nederzettingen en/of steden ontstaan. Sommige plaatsen op het parcours zijn beter om je eerste nederzetting te plaatsen, andere weer niet.

Cheops:
Hier moet een piramide gebouwd worden, maar dat lukt niet zo goed. Je moet immers een nederzetting bezitten aan de voet van de werkzaamheden. Het nodige ijzererts ligt echter compleet de andere kant uit, zodat boten en een beetje meer medewerking van je medespelers noodzakelijk wordt. Het spel start langs de oevers van de Nijl en dan moet je zowel links als rechts zien uit te breiden. Wie het eerst en het meest blokken bouwt in de piramide, zal Cheops winnen.

Spel is compleet en in zeer goede staat.De Kolonisten van Catan - Historische Scenarios I - 1
De Kolonisten van Catan - Historische Scenarios I - 2
De Kolonisten van Catan - Historische Scenarios I - 3
De Kolonisten van Catan - Historische Scenarios I - 4