Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 7,50

Aantal op voorraad:  1

Elfenkoning (999 Games)

Art. Nr. 4460

Omschrijving:
Elfenland werd ooit bekroond tot Spel van het Jaar.
Dit spel is het vervolg om het thema nog verder uit te werken. Maar Elfenkoning is niet zo maar een uitbreiding op het bordspel, maar wel een volledig onafhankelijk kaartspel waarin het spelidee in grote lijnen overeenkomt.

Deze keer is de koning van de Elfen gestorven. Normaal gezien wordt de rijkste Elfenprins tot opvolger benoemd. De speler die het meeste goud kan veroveren, wordt dus de nieuwe Elfenkoning.

Eerst worden de speelkaarten onder de spelers verdeeld. Door nieuwe kaarten aan te kopen en andere te ruilen, leggen de spelers elk voor zich een soort landschap met al dan geen hindernissen neer. Samen vormen die landschappen het parcours waarover zal moeten worden gewandeld.
Tijdens die reis probeert elke speler zo ver mogelijk te wandelen doorheen alle verschillende plaatsen op de kaarten.
Om te kunnen reizen heb je kaarten in je hand nodig die je toelaten om de betreffende landschappen te betreden.

Zorgvuldig plannen is de boodschap. Je moet ook rekening houden met het feit dat sommige kaarten je dwingen om nog extra handkaarten in bezit te hebben. Hoe verder je raakt op je tocht, hoe meer goud je verdient. Als alle spelers hun parcours hebben afgelegd, wordt er opnieuw een ander parcours opgebouwd en de reis begint opnieuw.

Dit kaartspel speelt en voelt aan zoals het origineel bordspel. Maar het biedt meer actiemogelijkheden dan zijn grotere broer. Je zou het kunnen beschouwen als een zeer goed alternatief voor Elfenland, vooral als je reiskoffer niet veel plaats meer biedt om een goed spel mee op reis te nemen.

Het speelt ook goed met tweeen. Met drie of vier spelers wordt de concurrentie natuurlijk groter.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Speelduur: 45 - 120 minuten

Inhoud:
- 120 speelkaarten
- 75 gouden munten
- 24 familiewapens
- 1 draak
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat; doos heeft gebruikssporen.Elfenkoning  (999 Games) - 1
Elfenkoning  (999 Games) - 2