Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 7,50

Aantal op voorraad:  1

Tayu

Art. Nr. 4092

Omschrijving:
Tayu is de naam van een held uit de Chinese sagen. Hij redde het Middelste Koninkrijk van een vloedgolf door heel veel rivieren en zijrivieren af te leiden naar de open zee. Niek Neuwahl gebruikte dit thema om een schitterend spel te realiseren.

Je probeert een systeem van waterwegen aan te leggen van de ene zijde van het spelbord naar de overzijde, met zoveel mogelijk uitmondingen aan beide kanten.

Alle stenen worden in de buidel gestopt en elke speler trekt er om de beurt 1 steen uit. Op elke steen is in witte lijnen een stukje waterweg met vertakkingen afgebeeld. Elke steen heeft drie uitmondingen.

Dit spel speelt het best met twee spelers waarbij de eerste speler speelt van noord naar zuid en de andere van west naar oost.

De startspeler begint. Hij neemt een eerste steen uit het zakje. De allereerste steen van de startspeler moet zo geplaatst worden zodat het speciaal aangeduide middenveld van het speelbord met een willekeurig deel van deze steen wordt bedekt. Elke volgende steen op het speelbord moet zodanig worden gelegd dat hij aan de volgende voorwaarden voldoet: geen enkele steen mag zodanig worden gelegd dat een lege zijde aan een monding grenst. De rand van het speelbord (de kust) mag niet worden overschreden. Verder heeft elke speler de vrije keuze waar hij zijn steen neerlegt en aan welke rivier hij verder bouwt.

Het spel eindigt als alle stenen op zijn of als een speler zijn getrokken steen niet meer kan aanleggen. Aan het einde van het spel wordt de score berekend: tel het aantal uitmondingen dat aan een kant volledig aansluit op de buitenrand en vermenigvuldig dit met het aantal uitmondingen aan de overzijde van het speelbord. Het is dus heel belangrijk dat je aan beide bordranden veel uitmondingen hebt. Een heel leuk detail is dat er aan elke zijde een viertal plaatsen zijn aangeduid waar je dubbel kan scoren.

De variant met drie spelers is zeker het proberen waard: daar wordt de derde speler aangeduid als saboteur.

Dit is echt een schitterend spel binnen het genre van verbindingsspellen. Tayu behoort tot een van de grootste successen van Niek Neuwahl.

Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Inhoud:
- 1 speelbord
- 84 stenen
- opbergzakje
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Tayu - 1
Tayu - 2
Tayu - 3
Tayu - 4