Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 27,50

Aantal op voorraad:  2

De beer is los (999 Games)

Art. Nr. 3698

Omschrijving:
Het is onheilspellend stil in het woud. Als de jacht begint, bruist het ineens van de activiteit. De ene speler is met zijn houthakkers op zoek naar bomen, en met zijn jagers naar eenden, fazanten, vossen en beren. De andere speler is met zijn vossen op zoek naar eenden en fazanten, en met zijn beren naar... jagers en houthakkers!

Het speelbord stelt een stuk van een bos voor. Op 48 van de 49 velden worden kleine vierkante kaarten met de beeldzijde naar beneden willekeurig door elkaar gelegd (middelste vak blijft open). Op de kaarten staan beren, vossen, houthakkers, jagers, eenden, fazanten en bomen.

Een speler neemt de rol van de houthakkers en de jagers aan en de andere speler werkt met de beren en de vossen. Het probleem is echter dat niemand bij aanvang weet waar welk dier of personage verscholen zit in het bos.

Wie aan de beurt komt, draait een willekeurige kaart om. De volgende ook. Op een bepaald moment liggen b.v. een vos en een eend aangrenzend naast elkaar. De speler die de vossen mag bewegen, kan nu de vos verplaatsen op de eend en zo de eend 'slaan' (in feite opeten...). Op deze wijze ontstaan gaten in het bos waarlangs de figuren eventueel kunnen bewegen. Wat het slaan betreft gelden de volgende afspraken: de jager slaat alle dieren maar moet met zijn geweer in de juiste richting kijken; de beer slaat de houthakkers en de jagers; de vos tenslotte slaat fazanten en eenden. Elk dier of personage is een bepaald aantal punten waard.

Dit spel moet je twee keer na elkaar spelen, waarbij de spelers wisselen van rol. Wie uiteindelijk de meeste punten behaalt, wint het spel.

Aantal spelers: 2

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Speelduur: ca. 2 x 20 minuten

Inhoud:
- spelbord
- 48 tegels
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.De beer is los  (999 Games) - 1
De beer is los  (999 Games) - 2
De beer is los  (999 Games) - 3
De beer is los  (999 Games) - 4