Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 5,00

Aantal op voorraad:  1

Typo - spelen met woorden

Art. Nr. 3627

Omschrijving:
Aan het begin van het spel krijgen alle spelers letterkaarten. Iedere beurt leggen ze tegelijkertijd 1 kaart op tafel. De kaart die alfabetisch het eerst aan de beurt is, wordt het eerst gespeeld: deze moet links of rechts aan de op tafel liggende combinatie van letters gelegd worden en moet het begin van een bestaand woord vormen. Lukt dit niet, dan moet deze speler een aantal extra letterkaarten nemen.
De speler die als eerste geen kaarten meer heeft, wint het spel.

Afhankelijk van het aantal spelers krijgt elk 10 tot 14 kaarten in de hand. Vier letterkaarten worden open op tafel geplaatst (boven elkaar). De overige kaarten blijven uit het spel.

Alle spelers kiezen gelijktijdig een kaart en leggen die verdekt op tafel. Op hetzelfde moment draait iedereen zijn kaart om. De speler met de kaart die het eerst in het alfabet voorkomt, legt deze kaart aan een van de vier rijen kaarten aan. Die letter mag zowel voor als achter de reeds liggende letters geplaatst worden. Enige voorwaarde is dat de speler een woord moet kennen dat begint met die combinatie van letter. Ligt er b.v. reeds een E-N op tafel en plaatst de speler er een V voor dan zegt hij "venster".

Elke speler aan beurt heeft ongeveer een 30 sec de tijd om een geschikte combinatie te zoeken. Slaagt de speler hier niet in dan moet hij de langste rij kaarten van tafel verwijderen. De eerste helft van die kaarten gaat uit het spel en de tweede helft van die rij moet de speler als straf aan zijn hand toevoegen. De letter die de speler niet kon plaatsen, wordt de nieuwe startletter voor die rij.

De volgende speler komt aan de beurt. Daarna kiest elke speler een nieuwe kaart en het spel gaat verder totdat iemand zijn laatste handkaart kan spelen. Dat wordt dan de winnaar van dit spel.

Typo laat zich makkelijk uitleggen en speelt ook erg vlot. De meeste spelers die het spel een eerste keer spelen, raken behoorlijk onder de indruk. Het bekoort jong en oud en ook spelers die normaal niet zo gek op taalspellen zijn. Typo heeft bovendien een duidelijke educatieve meerwaarde zonder bedoeld educatief over te komen. Het spelregelboekje leest vlot en toont enkele duidelijke voorbeelden. De lay-out van de kaarten is lekker retro en elke kaart toont de nodige informatie.

Een taalspelletje om beslist eens te proberen.

Het spel heeft terecht al diverse onderscheidingen gekregen.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Spelduur: ca. 30 minuten

Inhoud:
- 64 letterkaarten
- zandloper
- Spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Typo  -  spelen met woorden - 1
Typo  -  spelen met woorden - 2
Typo  -  spelen met woorden - 3
Typo  -  spelen met woorden - 4