Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 15,00

Aantal op voorraad:  2

Super 5

Art. Nr. 3511

Omschrijving:
Overleef als laatste dit snelle, grappige kaartspel. Zorg dat jij als eerste al je kaarten kwijt bent, anders verlies je voor straf een leven; je hebt maar 5 levens!
Als je die dus allemaal verspeelt, ben je uitgeschakeld.
Winnaar is de speler die op dat moment nog over de meeste leventjes beschikt.

De 77 kaarten worden goed door elkaar geschud en elke speler krijgt 10 handkaarten. Wie aan de beurt komt legt steeds een kaart op de aflegstapel. De som van alle uitgelegde kaarten mag echter nooit de som van 21 overschrijden. Gebeurt dit toch, dan verliest de speler die dit doet onmiddellijk een leventje. (Hij mag dan een van zijn 5 pionnetjes in zijn statiefje induwen. Elke speler zal er dus alles aan doen om onder die grens te blijven of de beurt door te geven.
Gelukkig zijn hier vaak tal van mogelijkheden voor. Naast de getalwaarden die varieren tussen 0 en 7, zijn er nl. heel wat bruikbare jokerkaarten. Deze geven je de kans om de beurt door te geven, de speelrichting te veranderen, anderen kaarten te laten bijnemen, de som van de tot op dat moment uitgespeelde kaarten terug naar 10 te herleiden, de handkaarten te herschudden, enz. Het is in elk geval erg belangrijk om deze kaarten gepast uit te spelen...

Pas nadat iemand zijn laatste handkaart kon spelen, wordt volledig herdeeld en start iedereen opnieuw met 10 kaarten. De speler die daarin slaagt, is bovendien de enige speler die op dit moment geen leventje moet afgeven.

Aantal spelers: 2 - 5

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Inhoud:
- 77 kaarten
- 5 standaards
- 25 levenspoppetjes
- spelregels

Spel is compleet en in goede staat; doos heeft wat gebruikssporen.Super 5 - 1
Super 5 - 2
Super 5 - 3
Super 5 - 4
Super 5 - 5