Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 17,50

Aantal op voorraad:  1

Trans America

Art. Nr. 3420

Omschrijving:
Wie spoort het snelst door Amerika?
Amerika in de 19e eeuw: de aanleg van spoorwegen is "booming". Het zijn hoogtijdagen voor pioniers met een vooruitziende blik.
Iedereen wil de snelste zijn met de uitbreiding van zijn spoorwegnet dwars door alle staten.
Wie lukt het als eerste om al zijn steden met elkaar te verbinden?

Het komt er in dit legspel op neer om als eerste de vijf steden (die je via kaartjes in je bezit krijgt) met elkaar te verbinden. Wie aan de beurt is, legt ofwel twee spoorstaafjes op enkele lijnen ofwel 1 spoorstaafje op een dubbele lijn. Deze laatste stellen de moeilijk aan te leggen sporen over rivieren of door gebergte voor. Het speelbord toont hiervoor een vereenvoudigde maar heel duidelijke kaart van de Verenigde Staten waarop de nodige steden voorkomen binnen een netwerk van driehoekjes.

In het begin plaatst iedereen zijn startpion op een kruispunt naar keuze. Vanaf dit punt mag gebouwd worden. Zodra twee (of meer) netwerken aan elkaar gesloten zijn, mogen de betrokken spelers op gelijk welke plaats van dit netwerk aftakkingen aanbrengen. Wie goed uitkijkt en op het gepaste moment verbind (of laat verbinden) kan daar zeker zijn voordeel uithalen... Wat door een ander is gelegd hoeft immers zelf niet meer geplaatst worden.

Na enkele partijen leer je het speelbord goed kennen en weet je waar de moeilijk te verbinden steden liggen.

Een volledig spel bestaat meestal uit meerdere partijen. Na elke ronde wordt nl. nagekeken hoeveel sporen er per speler ontbreken. Deze aantallen worden op een scorelijn bijgehouden. Het spel eindigt (meestal) als iemand reeds meer dan 13 staafjes te weinig kon leggen.

Leuk, uitdagend en steeds weer anders.

Trans America is zonder enige twijfel een prima familiespel, zowel jong als oud hebben evenveel kans om te winnen. Iedereen kan vlug de spelregels begrijpen en een partijtje duurt niet lang. Bovendien zijn een gezonde portie geluk en wat ruimtelijk inzicht nuttig maar niet van doorslaggevend belang.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Inhoud:
- 1 speelbord
- 85 treinrails
- 35 stedenkaarten
- 6 stations
- 6 locomotieven
- 1 start speler kaart
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.
De bodem van de doos is in de hoeken geplakt.Trans America - 1
Trans America - 2