Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 12,50

Aantal op voorraad:  1

Eufraat en Tigris (999 Games)

Art. Nr. 3412

Omschrijving:
De wieg van onze beschaving staat in Mesopotamie, 3000 jaar voor Christus. De spelers hebben elk een leider in de sectoren godsdienst, landbouw, handel en bevolking. Deze leiders worden aan groeiende koninkrijken toegevoegd, waar ze voor de spelers beloningen verdienen als hun sector groeit. De bouw van monumenten is riskant maar kan zeer lucratief zijn. Het spel lijkt niet complex, maar de problemen beginnen pas goed als een speler zijn leider in een konikrijk plaatst, waar er al een van die kleur staat.

Dit spel heeft alles mee wat een puur strategisch spel moet hebben: duidelijke spelregels, schitterend materiaal, vlotte speelbaarheid en oneindig veel mogelijkheden om een partij af te werken.

Elke speler probeert een dynastie uit te bouwen, er zorg voor dragend dat alle factoren die zijn rijk machtig kunnen maken, even sterk ontwikkeld worden. Je moet investeren in bevolking, religie, landbouw en handel.

De kern van het spel is het verkrijgen van winstpunten. Maar liefst zo gelijkmatig verspreid over de vier soorten. De categorie waarvan je het minst aantal punten kon verzamelen, bepaalt je eindscore. Uniek systeem!

Wie de doos opent, moet een kick krijgen bij het aanschouwen van zon prachtig materiaal. Je begrijpt nu wellicht beter waarom dit spel reeds zoveel onderscheidingen heeft behaald.

Dit is het beste wat Reiner Knizia heeft ontwikkeld.

Eufraat & Tigris blijkt een formidabel spel, dat tercht bekroond werd met de begeerde Duitse Spelersprijs.

Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 14 jaar

Spelduur: ca. 90 minuten

Inhoud:
- 1 speelbord
- 153 beschavingsfiches
- 8 rampfiches
- 1 verbindingsfiche
- 6 houten monumenten
- 16 leiders van 4 dynastieen
- 140 houten winstpuntenblokjes
- 10 schatten
- 4 zichtschermen
- 1 uitgebreid spelvoorbeeld
- stoffen opbergzak
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Eufraat en Tigris (999 Games) - 1
Eufraat en Tigris (999 Games) - 2
Eufraat en Tigris (999 Games) - 3
Eufraat en Tigris (999 Games) - 4