Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 6,50

Aantal op voorraad:  1

Upturn

Art. Nr. 31367

Omschrijving:
Upturn laat zich het best omschrijven als een Uno-variant met Rummikub-speelstenen.

106 fraai vormgegeven speelstenen bevatten 80 getallen tussen 1 en 99, pijlen, symbolen om een beurt over te slaan en jokers. Elke speler krijgt een opzetplankje en neemt uit de verdekte voorraad 7 stenen. Een willekeurige getallensteen wordt open op tafel geplaatst.

Veronderstel dat op tafel de "40" ligt. De eerste speler aan beurt plaatst rechts hiervan een getalsteen die ofwel hoger of lager is dan 40. Wordt b.v. een 48 geplaatst dan moet elke volgende speler in uurwijzerzin ook een hogere getalsteen leggen. Wordt er echter een 36 aangelegd dan moet elke speler in tegenuurwijzerzin een lagere steen plaatsen.

Wie een veelvoud van "11" bezit, heeft geluk. Moet je b.v. opwaarts spelen naast de "20" en je bezit b.v. de "77" dan mag je niet alleen die "77" plaatsen maar ook alle getalstenen op je eigen plankje die tussen "20" en "77" zitten.

Enkele stenen bevatten de symbolen die we kennen van Uno. De pijlen laten de richting veranderen ("van klein naar groot" wordt "van groot naar klein" of omgekeerd); de volgende speler of de twee volgende spelers moeten een beurt overslaan en de "joker" laat je toe om niet alleen de volgorde te wijzigen maar ook nog eens een extra steen te plaatsen.

Onder sommige getalstenen staan handjes. Je plaatst de steen en je mag meteen een steen uit de voorraad "geven" aan een speler naar keuze. Dit doe je vanzelfsprekend best bij die speler die nog maar weinig speelstenen op zijn plankje staan heeft.

Wie aan de beurt komt, plaatst een steen rechts van de laatst op tafel gespeelde steen of kan passen. je mag passen zelfs al zou je kunnen spelen. Wie past, neemt een steen uit de voorraad bij.

Wie nog slechts 1 steen over heeft, moet dit meedelen vooraleer de volgende speler gespeeld heeft. Zoniet moet je drie extra stenen bijnemen (erg pijnlijk als je het me vraagt).

Wie het eerst zijn laatste steen op tafel kan plaatsen, wint het spel.

Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Inhoud:
- 106 fraai uitgevoerde speelstenen
- 4 speelplankjes
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Upturn - 1
Upturn - 2
Upturn - 3