Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 5,00

Aantal op voorraad:  3

Machiavelli (999 Games)

Art. Nr. 30957

Omschrijving:
Iedere speler probeert in dit kaartspel door het uitspelen van acht, zo waardevol mogelijke, bouwkaarten zijn eigen stad op te richten.

Uniek bij dit spel is dat elke speler elke ronde opnieuw een keuze moet maken uit een aantal personaliteiten met eigen typische mogelijkheden. Die personages spelen in een vaste volgorde hun beurt uit. Eerst komt de moordenaar die een poging onderneemt een ander personage uit te schakelen. Wie deze rol koos, moet nu meedelen wie hij wenst uit te schakelen. Maar aangezien er meer personages dan spelers zijn, weet die moordenaar dus niet of zijn poging zal lukken. Als tweede komt eventueel (indien aanwezig) de dief aan beurt. Die steelt waardevolle goudstukken bij een ander personage (indien ook aanwezig...). De magier kan zijn handkaarten voordelig omwisselen tegen andere. De koning krijgt de eer in de volgende beurt de startspeler te zijn en de personages 1 voor 1 af te roepen. De priester kan geen bouwkaarten verliezen. De handelaar krijgt 2 extra bouwkaarten en kan tot drie dergelijke kaarten uitspelen (alle anderen kunnen slechts 1 bouwkaart per beurt op tafel leggen). En het achtste personage, de soldaat, kan bouwkaarten bij andere spelers wegnemen voor een kleine vergoeding.

Wie aan de beurt komt met zijn personage, mag ofwel 2 goudstukken bijnemen of twee bouwkaarten van de verdekte stapel nemen en er eentje uitkiezen. Aansluitend kan hij 1 bouwkaart op tafel leggen mits betaling van de nodige goudstukken. De extra eigenschappen van zijn personage kan hij op om het even welk moment tijdens zijn beurt benutten.

Zodra een speler een achtste bouwkaart in zijn eigen stad kan plaatsen, wordt de lopende ronde uitgespeeld. Elke speler telt nu de punten op die op zijn eigen bouwkaarten staan (die punten zijn ook de bouwkosten). Een aantal bonussen wordt nog aan de totaalscore toegevoegd. Wie nu de meeste punten behaald, wint dit knap blufspel.

Machiavelli heeft uiterst prachtig geillustreerde kaarten. Het spel zelf speelt heel vlot, waarborgt constante afwisseling en is toch niet te zwaar om te spelen.

Aantal spelers: 2 - 7

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Speelduur: ca. 60 minuten

Inhoud:
- 65 gebouwenkaarten
- 8 karakterkaarten
- 7 overzichtskaarten
- 1 koningskaart met standaard
- 30 goudstukken
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Machiavelli  (999 Games) - 1
Machiavelli  (999 Games) - 2
Machiavelli  (999 Games) - 3