Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 12,50

Aantal op voorraad:  1

De Kolonisten van Catan - Historische scenarios II

Art. Nr. 30739

Omschrijving:
Net zoals bij de eerste editie van de historische scenarios wordt deze editie gespeeld op een vast speelbord.
De ene zijde van het bijzonder grote speelbord wordt gebruikt om Troje te spelen en de rugzijde toont het speelbord voor De Grote Muur.

Troje:
De spelers nemen in dit scenario de rol aan van buurvolken Troje en de Griekse stad Mykene. Aan het begin van het spel krijgt elke speler een geheime beslissingskaart die bepaalt of de speler voor Troje of voor Mykene strijdt.

Om zijn stad te ondersteunen kan een speler tijdens zijn bouwfase grondstoffen afdragen. De belegerde stad Troje heeft erts en wol nodig om nieuwe krijgers uit te rusten; Mykene heeft behoefte aan hout voor schepen en hutten, en aan graan.

Wie grondstoffen afdraagt, helpt niet alleen zijn stad, maar ontvangt ook waardevolle handelspunten. Met handelspunten wordt de bouw van handelsschepen mogelijk, die de speler gedurende het spel grote voordelen opleveren.

Hoe succesvoller een stad is, des te meer overwinningspunten krijgen spelers die voor deze stad spelen. Aan het einde zal die speler winnen, die niet alleen met steden en dorpen zijn machtsbasis op het land uitbreidt, maar die zich ook met schepen een machtspositie op zee weet te veroveren.

De grote muur:
De spelers nemen in dit scenario de rol aan van Chinese heersers. Elke speler is verantwoordelijk voor een gedeelte van de Chinese Muur. Hij moet ervoor zorgdragen dat zijn gedeelte van de muur steeds hoog genoeg is, zodat deze niet door het steppenvolk doorbroken wordt. Als dit niet lukt ontvangt de speler minus-overwinningspunten. Tegelijkertijd moet hij ook zijn gebied verder koloniseren, om voldoende grondstoffen voor het bouwen van de muur te krijgen en zijn invloed te vergroten.

Dit spel is alleen te spelen indien men over het basisspel beschikt. De uitbreiding voor 5 en 6 spelers is nodig om het spel met zijn zessen te kunnen spelen.

Aantal spelers: 4 of 6

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Spelduur: ca. 90 minuten

Spel is compleet en in zeer goede staat.De Kolonisten van Catan - Historische scenarios II - 1
De Kolonisten van Catan - Historische scenarios II - 2
De Kolonisten van Catan - Historische scenarios II - 3
De Kolonisten van Catan - Historische scenarios II - 4