Deze pagina gevonden via een zoekmachine? Ga dan hier naar Wilma's Spellen en Puzzels

Prijs: 4,00

Aantal op voorraad:  1

Keyword - White Goblin Games

Art. Nr. 1642

Omschrijving:
Probeer elke ronde een zo lang mogelijk woord te vormen met je eigen oranje letters, liefst in combinatie met de gemeenschappelijke blauwe letters op tafel om letters van een codewoord te verzamelen.

Leuke, weliswaar moeilijkere variant op klassieke letterspellen.

Bij de start van het spel spreken de spelers een doelwoord af (vandaar de titel). De letters uit dat woord probeert iedereen zo vlug mogelijk te verzamelen. Elke ronde zal er slechts 1 speler in staat zijn om letters te verdienen.

Elke speler krijgt 6 oranje letterkaarten (van de 104) en er worden 6 (van de 96) blauwe letterkaarten open op tafel gelegd. Deze blauwe letterkaarten mag iedereen in gedachten gebruiken. De zandloper wordt omgedraaid en iedereen probeert nu binnen de tijd een zo lang mogelijk woord te bedenken bestaande uit eigen oranje kaarten en gemeenschappelijke blauwe kaarten. Je eigen oranje kaarten leg je verdekt voor je neer totdat de zandloper leeg is.

Nu draait iedereen zijn kaarten om en vormt zijn woord. De plaatsen waar een blauwe letter moet komen, laat je gewoon open. Uiteraard mag je elke letterkaart maar een keer gebruiken en moeten de woorden correct bevonden worden (in woordenboek voorkomen).

Wie het langste woord kon vormen, wordt beloond. Zijn er meerdere langste woorden dan wordt de speler die de meeste blauwe letters heeft gebruikt, beloond. Is er dan nog gelijke stand, wordt niemand beloond.

Hoe wordt je beloond? Heel eenvoudig. De winnaar krijgt de gebruikte blauwe letterkaarten samen met zijn gespeelde oranjekaarten als beloning. Zitten er hier letters tussen die ook in het codewoord voorkomen, zo veel te beter. Alle andere spelers leggen hun gespeelde kaarten af en iedereen vult zijn hand terug aan tot 6 oranje kaarten. De gaten in het aantal blauwe kaarten op tafel worden ook opgevuld.

Zo wordt ronde na ronde gespeeld totdat iemand alle letters van het codewoord in bezit heeft. Het kan ook gebeuren dat een van beide voorraadstapels uitgeput raakt. In dat geval wint de speler die de meeste woorden kon vormen.

Spannend, vernieuwend spel.
Moeilijker dan verwacht. Je moet heel wat in de gaten houden: de tijd, de beschikbare blauwe letters, je eigen oranje letters, een zo groot mogelijk woord vormen en letters van het vooraf afgesproken codewoord gebruiken.
Voor de liefhebbers van het betere letterspel .

Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Spelduur: ca. 20 minuten

Inhoud:
- 104 oranje letterkaarten
- 96 blauwe letterkaarten
- zandloper
- spelregels

Spel is compleet en in zeer goede staat.Keyword - White Goblin Games - 1
Keyword - White Goblin Games - 2
Keyword - White Goblin Games - 3